Vanemkokk tase 5 (Mittestatsionaarne õpe)

Vanemkokk tase 5 (Mittestatsionaarne õpe)

Dokumentide vastuvõtu periood: 02.10.2023 -28.01.2024
Õppeliik Õppevorm Eeldus alustamiseks Õppeaeg
Kutseõppe jätkuõpe 5. tase Mittestatsionaarne õpe õpingute alustamiseks nõutud keskharidus ja kokk 4. kvalifikatsioonitaseme kutse või vastavate kompetentside olemasolu ja vähemalt kahe aastane erialane töökogemus, sh meeskonna juhtimise kogemus 1. aasta

Nõuded alustamiseks:

  • keskharidus
  • kokk tase 4 kutse või vastavate kompetentside olemasolu
  • vähemalt 2-aastane erialane töökogemus, sh meeskonna juhtimise kogemus

 Õppimine

  • õppetöö on õppijale tasuta
  • teoreetiline ja praktiline õpe koolis toimub 3-päevaste sessioonidena 1-2 korda kuus
  • suur osa õppekavast läbitakse praktikana toitlustusettevõtetes ja iseseisva tööna
  • vajalik: tervisetõend; isiklikud köögitöö riided ja jalanõud

Õppekava koostamise aluseks on vanemkokk tase 5 kutsestandard

 Vanemkoka eriala omandamiseks õpitakse

toitlustusettevõtte köögitöö juhtimist ja personalitööd, toitlustusteenuste ja toidutoodete arendamist/disainimist, menüüde koostamist ja hinna kalkuleerimist, catering-teeninduse korraldust, restoraniköögitööd ja toiduvalmistamist, ettevõtlust, pagari- ja kondiitritööd, rahvuste kööke, eritoitlustamist

Omandatavad oskused:

  1.  restoranitoidu valmistamine
  2.  toitlustusteenuste ja toidutoodete disainimine / arendamine
  3.   menüüde, kalkulatsioonide ja tehnoloogiliste kaartide koostamine
  4.  köögitöö, klienditeeninduse ja müügiprotsesside juhtimine

Praktika

  • Ettevõttepraktika toitlustusettevõtetes 21 EKAP
  • Õppijad, kes töötavad toitlustuse valdkonnas, saavad sooritada praktika oma ettevõttes töötades
  • Tublimatel õppijatel võimalus sooritada praktika välismaal

Õpingud lõpevad vanemkokk, tase 5 kutseeksamiga. Kooli lõpetaja omandab kutsehariduse ning vanemkoka (tase 5) oskused ja kutsetunnistuse

Võimalused tööturul

Lõpetajad võivad tööle asuda kokana, vanemkokana, toitlustusettevõtte juhina erinevates toitlustusettevõtetes: sööklates, kohvikutes, pubides, bistroodes, restoranides või asutada oma toitlustusettevõtte

Sisseastumisest

Lisainfo:

Tiina Ardel, turismi- ja toitlustuse valdkonna koordinaator, õpetaja

e-post: tiina.ardel@olustvere.edu.ee

Avaldatud 10.03.2021. Viimati muudetud 15.03.2024.