Dokumentide vastuvõtu periood: 01.08-30.09.2024
Õppeliik | Õppevorm | Eeldus alustamiseks | Õppeaeg |
---|---|---|---|
Kutseõppe esmaõppe 4. tase | Mittestatsionaarne õpe | Põhiharidus | 2 aastat |
Nõuded alustamiseks: põhiharidus
Õppimine
õppetöö on õppijale tasuta
teoreetiline ja praktiline õpe koolis toimub 3-päevaste sessioonidena 1-2 korda kuus
suur osa õppekavast läbitakse praktikana toitlustusettevõtetes ja iseseisva tööna
vajalik: tervisetõend; isiklikud köögitöö riided ja jalanõud
Õppekava aluseks on kokk tase 4 kutsestandard
Koka erialal õpitakse
toiduhügieeni, abikoka tööd, toidutoorainete tundmist ja kaupade käitlemist, toidutoorainete ettevalmistamist ja erinevaid toiduvalmistamise tehnoloogiaid, menüü koostamist, köögi ja seadmete puhastus- ja korrastustöid, toitude kaunistamist ja pildistamist, eesti ja maailma rahavaste kööke, köögiseadmete kasutamist, jookide ja toitude kokkusobitamist, teenindust, restoraniköögi tööd, catering-teenust, eritoitlustust
Praktika
Esmased toiduvalmistamise ja serveerimise kogemused saadakse õppeköögis ja Olustvere sööklas
Mõlemal kooliaastal toimuvad ettevõttepraktikad (kokku 35 EKAP) erinevates toitlustusteenuseid pakkuvates ettevõtetes:
- 1.aastal abikoka praktika
- 2.aastal kokatöö praktika
Õppijad, kes töötavad toitlustuse valdkonnas, saavad sooritada praktika oma ettevõttes töötades
Tublimatel õppijatel võimalus sooritada praktika välismaal
Omandatavad oskused:
- Toiduainete ettevalmistamine
- Toiduvalmistamine ja serveerimine arvestades klientide vajadusi, ootusi ja soove
- Tööohutuse, keskkonnaohutuse ja toiduhügieeninõuete järgimine
- Puhastus- ja korrastustööde teostamine
- Menüü koostamine
- Klientide teenindamine toitlustusettevõttes, laudade katmine ja koristamine, toidu väljastamine
- Eesti köök ja Eesti toidukultuur
- Enamlevinud rahvuste köögid
- Erivajadustega klientide toitlustamine
- Catering teenus
Õpingud lõpevad kokk tase 4 kutseeksamiga. Kooli lõpetaja omandab koka (tase 4) oskused ja koka (tase 4) kutsetunnistuse
Võimalused tööturul
Lõpetajad võivad tööle asuda kokana erinevates toitlustusettevõtetes: sööklates, kohvikutes, pubides, bistroodes, restoranides või asutada oma toitlustusettevõtte
Edasiõppimise võimalused
vanemkoka kutseõpe 5.tasemel (mitmetes kutseõppeasutustes)
Sisseastumisest
Lisainfo:
Tiina Ardel / Turismi ja toitlustuse valdkonna koordinaator
- Telefon: +372 437 4244
- e-post: tiina.ardel@olustvere.edu.ee