Kokk, tase 4 (Statsionaarne õpe)

Kokk, tase 4 (Statsionaarne õpe)

Dokumentide vastuvõtu periood: 02.05-12.08.2024

Õppeliik Õppevorm Eeldus alustamiseks Õppeaeg
Kutsekeskhariduse esmaõppe 4. tase Statsionaarne, päevane õpe Põhiharidus 3 aastat

Õppimine

Teooria seostamine praktiliste tegevustega õppeköögis

Õpikäigud

Vajalik: tervisetõend; isiklikud köögitööks sobivad jalanõud

Vastuvõtutingimused

Põhiharidus

Koka eriala omandamiseks õpitakse toiduhügieeni, abikoka tööd, toidutoorainete tundmist ja kaupade käitlemist, toidutoorainete ettevalmistamist ja erinevaid toiduvalmistamise tehnoloogiaid, menüü koostamist, köögi ja seadmete puhastus- ja korrastustöid, toitude kaunistamist ja pildistamist, eesti ja maailma rahavaste kööke, köögiseadmete kasutamist, jookide ja toitude kokkusobitamist,  teenindust, restoraniköögi tööd, catering-teenust, eritoitlustust

Õppekava aluseks on kokk tase 4 kutsestandard

Kutsekeskhariduse omandamiseks õpitakse üldharidusained

Praktika

Igal kooliaastal saadakse esmased toiduvalmistamise ja serveerimise kogemused koolipraktikatel Olustvere sööklas

Igal kooliaastal toimuvad praktikad erinevates toitlustusteenuseid pakkuvates ettevõtetes:

  • 1.aastal abikoka praktika
  • 2.aastal kokatöö praktika
  • 3.aastal restoraniköögi praktika
  • Tublimatel õppijatel võimalus sooritada praktika välismaal

Omandatavad oskused:

  1.  Toiduainete ettevalmistamine
  2.  Toidu valmistamine ja serveerimine arvestades klientide vajadusi, ootusi ja soove
  3.  Tööohutuse, keskkonnaohutuse ja toiduhügieeninõuete järgimine
  4.  Puhastus- ja korrastustööde teostamine
  5.  Menüü koostamine
  6.   Klientide teenindamine toitlustusettevõttes, laudade katmine ja koristamine, toidu väljastamine
  7.  Eesti köök ja Eesti toidukultuur
  8.  Enamlevinud rahvaste köögid
  9.  Erivajadustega klientide toitlustamine
  10.  Catering teenus

Kooli lõpetaja omandab kutsekeskhariduse ning koka (tase 4) oskused. Koka kutseeksami edukalt sooritanud saavad kutsetunnistuse

Võimalused tööturul

Lõpetajad võivad tööle asuda kokana erinevates toitlustusettevõtetes: sööklates, kohvikutes, pubides, bistroodes, restoranides

Edasiõppimise võimalused

vanemkoka kutseõpe 5.tasemel (mitmetes kutseõppeasutustes)

kõik rakenduskõrg- ja kõrgkoolid

Sisseastumisest

Lisainfo:

Tiina Ardel, turismi- ja toitlustuse valdkonna koordinaator, õpetaja

e-post: tiina.ardel@olustvere.edu.ee

Avaldatud 20.05.2018. Viimati muudetud 15.03.2024.