Trükis “Kartul – põnevaid ideid kokkamiseks” on koostatud Olustvere Teenindus- ja Maamajanduskooli koka ja pagari kutsekeskhariduse õppekava lõpukursuste õppijate ja neid juhendanud õpetajate poolt. Trükis on valminud vahetult enne õppijate lõpueksameid ning on andnud neile hea võimaluse koolis õpitut loovalt rakendada.
Tegemist on 2021.aastal välja antud trükise “Maitseküllane tatar” ning 2022.aastal ilmunud “Kõrvitsatoidud terveks nädalaks” järjega.
Valmistoidud on trükisesse pildistanud fotograaf Sandra Urvak, keele korrektuuri aitas teha eesti keele õpetaja Anu Kivi ning õppijatel aitas retseptid tõlkida inglise keele õpetaja Margit Kirss. Retseptid on õppijate enda poolt loodud ning neid juhendas õpetaja Maire Vesingi. Retseptides on kasutatud Olustvere Teenindus- ja Maamajanduskoolis põllumajandust õppivate noorte ja nende juhendajate poolt kasvatatud kartulit.