19. märtsil külastasid koka ja toiduainete tehnoloogia õppekavade õpetajad Helsinkis Fastfood, Café & Restaurant Expo messi – toitlustusele, toidutootjatele ja kaubandusele suunatud erialamessi, mis oli sel aastal Soome suurim toitlustusvaldkonna mess. Tegu on üle aasta toimuva sündmusega, mis toob kokku toidumaailma tipud ja trendiloojad ning on valdkonna inimestele oluline sündmus. Mess on suunatud vaid äriklientidele (B2B) ega ole tavakülastajatele avatud ehk tegu on ettevõtjalt-ettevõtjale müügi messiga
Messil tutvuti rikkaliku valikuga uutest toitlustustrendidest – erinevatest toodetest, mis lihtsustavad ja rikastavad nii suurköögi kui ka restorani kokkade igapäevatööd. Taimetoidu osas on soja asemel populaarsust kogumas hernevalk. Seadmete poolelt paistis silma kuumaõhu fritüüri võidukäik ka rahvusvahelisel tasandil. Trendidena tõusid esile söödavad lilled, ürdid ja rohkelt värvilisi köögivilju, mis kinnitab, et tervislikkus on selgelt tõusev suund. Jookide puhul oli samuti rõhk tervislikkusel – mahlapõhised karastusjoogid. Mess pakkus palju uusi ideid ja teadmisi toitlustusmaailma tulevikusuundade kohta.
Osalejate tänud ProfExpole, kes võimaldas seda messi mugavalt ja sujuvalt külastada.
Messil osalenud Katrin Aid