Aasta Noorkokk 2024

Loomise kuupäev 18.11.2024

„Noorkokk 2024“ link opens on new pagevõistlus toimus Eesti kokkade meistrivõistluste raames. Võistluse peaeesmärk on propageerida koka eriala ja teadvustada õpilastele täisväärtusliku toidu tähtsust ning kasvatada teadlikumaid tarbijaid.

Noored kokad pidid valmistama pearoa, kasutades selleks selle aasta toidu piirkonnast inspireeritud toorainet ehk Muhu lambaliha. Magustoidu kriteeriumiteks oli see, et roog pidi olema täistaimne, ehk vegan ning kasutada ei tohtinud valget suhkrut. Magustoidu star komponendiks oli Ruhnust Liise talust pärit karusmarjad ning  kadakamarjad.

Aasta Noorkokk 2024 Hugo Komp sõidab suvel kaheks kuuks Lyoni Prantsusmaal Instituudis Lyfe. LIsaks sai ta kinkekaardi valimaks enda käe järgi kokanuga Tallinn Cutlery imetabasest valikust. Esikohta, nagu ka teisi esikolmikusse jõudnud noori kokkasid ootab ees Leho Metsa leivakoolitus Hellinis.
 
Teise koha võitnud Yaroslav Klevets saab Paulig Pro kingitusena minna restorani 180 kraadi ehk õhtusöögi ainsas Eesti kahe Michelini tärniga restoranis. Leivakoolituse Hellini pagarikojas ning Tallinn Cutlery kinkekaardi.
 
Kolmanda koha võitis Kaja Baburina Tallinna Teeninduskoolist, kes sai auhinnaks Tallinn Cutlery kinkekaardi ning Hellini poolt leivakoolituse ninende pagarikojas.
 
Palju õnne võitjatele ning kõigile juhendajatele, mentoritele ning suur aitäh abilistele, kes köögis on toetavaks jõuks.
Viimati muudetud 18.11.2024.