METK Infopäev Toidualase teabe esitamine
Infopäev toimub: 21.oktoober 2025, Tallinnas (Majaka 2)
Infopäeva pikkus, teemad, koolitajad:
Sihtrühm: Eelkõige neile toidu müügiks valmistajatele, kellel on toidu märgistamise nõuetest vähe teadmisi või kes soovivad oma teadmisi värskendada
09:30-10:00 Saabumine, registreerimine Tallinna Teeninduskooli aula (Majaka 2).
10:00-10:40 Toidualase teabe esitamise põhinõuded – Hellika Kallaste, Regionaal- ja Põllumajandusministeerium
10:40-11:20 Geograafilise tähisega kaitstud toidu nimetused – Helena Pärenson, Regionaal- ja Põllumajandusministeerium
11:20-11:40 Uued toidud ehk uuendtoit. Nõuded – Airika Salumets, Regionaal- ja Põllumajandusministeerium
11:40-12:20 Lõuna
12:20-14:00 Põllumajandus- ja Toiduameti esindajad.
- Piim- ja piimatooted – Edward-Tuudor Sooba– joogipiim, võiderasvad, reserveeritud nimetused, kvaliteediklassid siseriiklik määrus
- Värske puu- ja köögivili – Marika Arula – lahtised tooted ja pakendatud tooted (pähklid, kuivatatud puuviljad)
- Kodulinnuliha turustusstandard. Kristi Kadak
- Kala ja kalandustooted – Kadi Karmen Kaldma
- Oliiviõli turustusstandardid – Kairi Sisask
- Kanamunade turustusstandardid ning meetoodete teave –Aivar Alt
Infopäev on osalejatele TASUTA, kui on piisavalt VTA jääki. Osalejate arv piiratud.
Infopäevale saad registreerida SIIN
NB! Infopäeval osalemine on vähese tähtsusega abi (VTA) ning koolitus on sihtrühma kuulujale tasuta, kui ettevõttel on piisavalt VTA jääki. Abisumma ühe osavõtja kohta arvutatakse osavõtjate lõpliku arvu järgi, kuid see ei ületa 50 eurot.
Ettevõtja peab pidama tekkepõhist arvestust VTA kasutamise üle. VTA vaba jääki saab kontrollida ka veebilehelt https://fin.ee/riigihanked-riigiabi-osalused-kinnisvara/riigiabi.
Kui osaleja ettevõttel ei ole piisavalt VTA vaba jääki, siis arvestatakse osalemise eest riigiabi ning sellisel juhul tuleb ettevõttel esitada enne tegevuse toimumist riigiabi taotlus (vormi saab korraldajalt).
Keskmise suurusega ettevõtja korral toetatakse infopäeval või koolitusel osalemist 60%, mikro-ja väikeettevõtja korral 70% ning suurettevõtja korral 50% ulatuses osaleja kohta.
Puudujääv osa tuleb osalejal/ettevõttel endal tasuda.