Koolituste kalender

Valikud rakenduvad automaatselt

01. oktoober - 31. oktoober

03.oktoober.2025
18.oktoober.2025

ESF VÕTI programmi koolitus: Lihameistri koolitussari: suitsu- ja fermenteeritud vorstide valmistamine kasutades kaasaegseid lihatöötlemisseadmeid

Aeg 00:00 - 23:59 Hind Osalejale tasuta
Asukoht Olustvere

ESF VÕTI programmi koolitus: Lihameistri koolitussari: suitsu- ja fermenteeritud vorstide valmistamine kasutades kaasaegseid lihatöötlemisseadmeid

Koolituse pikkus: 32 tundi

Koolitus toimub: 3.oktoober, 4.oktoober, 17.oktoober, 18.oktoober 2025

Koolituse läbinud õppija:

  • tükendab rümpa (siga) kasutades erinevaid lihalõikusmeetodeid ning asjakohaseid töövõtteid ning kaasaegseid lihatöötlemisseadmeid ning töövahendeid;
  • sorteerib liha vastavalt soovitud toodangule
  • valmistab erinevaid vorste

Koolitajad:

Eve Klettenberg  - Olustvere Teenindus- ja Maamajanduskooli lihatoodete tehnoloogia kutseõpetaja, praktik. Toodab igapäevaselt koolile kuuluvas õppetööstuses lihatooteid müügiks. 

Koolituse läbiviimist toetavad EL Sotsiaalfond ja Haridus- ja Teadusministeerium ning see on osalejatele TASUTA

Koolituse täpsema õppekava leiad SIIT

Koolitusele saad registreerida SIIN

17.oktoober.2025
17.oktoober.2025

Tasuline koolitus: Küüslaugu kasvatamine

Hind 45
Asukoht Olustvere

Tasuline koolitus: Küüslaugu kasvatamine

Koolituse pikkus: 6 tundi

Koolitus toimub: 17.oktoober 2025

Koolituse läbinud õppija:

  • Iseloomustab küüslaugu kasvatamise kasvukeskkonda;
  • Teab peast küüslaugu sorte, mida soovitatakse Eestis kasvatada;
  • Iseloomustab küüslaugu kasvatamisel kasutatavat agrotehnikat
  • Kirjeldab küüslaugu kasvuaegset hooldust, koristust ning hoiustamise tingimusi

Koolituse maksumus 45 eurot

Koolituse täpsema õppekava leiad SIIT

Koolitusele saad registreerida SIIN

 

21.oktoober.2025
21.oktoober.2025

METK Infopäev Toidualase teabe esitamine.

Aeg 10:00 - 14:00 Hind TASUTA
Asukoht Tallinn

METK Infopäev Toidualase teabe esitamine

Infopäev toimub: 21.oktoober 2025, Tallinnas (Majaka 2)

Infopäeva pikkus, teemad, koolitajad:

Sihtrühm: Eelkõige neile toidu müügiks valmistajatele, kellel on toidu märgistamise nõuetest vähe teadmisi või kes soovivad oma teadmisi värskendada

09:30-10:00 Saabumine, registreerimine Tallinna Teeninduskooli aula (Majaka 2).
10:00-10:40  Toidualase teabe esitamise põhinõuded – Hellika Kallaste, Regionaal- ja Põllumajandusministeerium
10:40-11:20 Geograafilise tähisega kaitstud toidu nimetused – Helena Pärenson, Regionaal- ja Põllumajandusministeerium
11:20-11:40 Uued toidud ehk uuendtoit. Nõuded – Airika Salumets, Regionaal- ja Põllumajandusministeerium

11:40-12:20 Lõuna

12:20-14:00 Põllumajandus- ja Toiduameti esindajad.

  • Piim- ja piimatooted – Edward-Tuudor Sooba– joogipiim, võiderasvad, reserveeritud nimetused, kvaliteediklassid siseriiklik määrus
  • Värske puu- ja köögivili – Marika Arula – lahtised tooted ja pakendatud tooted (pähklid, kuivatatud puuviljad)
  • Kodulinnuliha turustusstandard. Kristi Kadak
  • Kala ja kalandustooted – Kadi Karmen Kaldma
  • Oliiviõli turustusstandardid – Kairi Sisask
  • Kanamunade turustusstandardid ning meetoodete teave –Aivar Alt

Infopäev on osalejatele TASUTA, kui on piisavalt VTA jääki. Osalejate arv piiratud.

Infopäevale saad registreerida SIIN

NB! Infopäeval osalemine on vähese tähtsusega abi (VTA) ning koolitus on sihtrühma kuulujale tasuta, kui ettevõttel on piisavalt VTA jääki. Abisumma ühe osavõtja kohta arvutatakse osavõtjate lõpliku arvu järgi, kuid see ei ületa 50 eurot.
Ettevõtja peab pidama tekkepõhist arvestust VTA kasutamise üle. VTA vaba jääki saab kontrollida ka veebilehelt https://fin.ee/riigihanked-riigiabi-osalused-kinnisvara/riigiabi.

Kui osaleja ettevõttel ei ole piisavalt VTA vaba jääki, siis arvestatakse osalemise eest riigiabi ning sellisel juhul tuleb ettevõttel esitada enne tegevuse toimumist riigiabi taotlus (vormi saab korraldajalt).

Keskmise suurusega ettevõtja korral toetatakse infopäeval või koolitusel osalemist 60%, mikro-ja väikeettevõtja korral 70% ning suurettevõtja korral 50% ulatuses osaleja kohta.

Puudujääv osa tuleb osalejal/ettevõttel endal tasuda.

 

24.oktoober.2025
24.oktoober.2025

Tasuline töötuba: Menüü rikastamine köögiviljadega

Aeg 15:00 - 18:00 Hind 42
Asukoht Olustvere

Tasuline töötuba: Menüü rikastamine köögiviljadega

Töötuba toimub: 24.oktoober kell 15.00 - 18.00

Töötoa juhendaja: Maire Vesingi - Olustvere Teenindus- ja Maamajanduskooli kutseõpetaja, toitumisnõustaja, mitmete retseptiraamatute autor

Töötoa hind: 42 eurot

Töötuppa saad registreerida SIIN

10.oktoober.2025
10.oktoober.2025

Tasuline töötuba: Pärmitaigna valmistamine ja küpsetised

14:00 - 18:00 52
Olustvere

Tasuline töötuba Pärmitaigna valmistamine ja küpsetised

Töötuba toimub: 10.oktoobril 2025 kell 14.00 - 18.00

Pärmitaigna maailm on soe ja kodune – värskelt ahjust tulnud saiad ja kuklid täidavad ruumi mõnusa aroomiga. Töötoas õpime, kuidas lihtsatest koostisosadest sünnib pehme ja kohev tainas

Teemad:

  • Pärmitaigna põhireeglid: pärmi aktiveerimine, kergitamine ja sõtkumine
  • Magusad ja soolased variatsioonid
  • Vormimise nipid: punumine, keerutamine, täidise lisamine
  • Küpsetiste serveerimise ideed ja säilitamine

Töötuba juhendab: Margit Kirss - Olustvere Teenindus- ja Maamajanduskooli õpetaja, praktik

Töötoa maksumus 52 eurot

Töötuppa saad registreerida SIIN